Dag 9: Weergaves instellen

Niet alle content die je toevoegt hoeft perse voor bezoekers zichtbaar te zijn. Soms wil je dat sommige zaken worden ingekort of weggelaten. Op een factuur overzichtspagina hoeft het logo bijvoorbeeld niet zichtbaar te zijn. Dit regel je met behulp van Weergaves (display types).

De volgorde van velden bepalen

Om de zichtbaarheid van velden per situatie te bepalen gaan we naar structuur > content types achter het content types Factuur kiezen we voor weergave beheren.

Op deze pagina kun je de standaard weergave beheren voor wanneer een bezoeker een factuur bekijkt. De volgorde van de velden kun je hier naar wens instellen met behulp van het sleepicoontje.

Sleep het logo veld maar eens helemaal naar boven, met daaronder het factuurnummer, de omschrijving en als laatste het bedrag inclusief btw.

Label weergave uitschakelen of veranderen

Om ervoor te zorgen dat er geen label met de tekst "Logo:" boven de afbeelding verschijnt selecteer je in het dropdown menu onder "label" de optie verborgen.

Voor de velden "factuurnummer", "bedrag inc" en "bedrag ex btw" selecteer je als labeltype inline, zodat het label niet erboven maar ervoor wordt geplaatst.

Om een veld helemaal te verbergen sleep je deze voorbij het kopje verborgen

Overige instellingen per veldtype

Extra opties stel je in met het bewerkicoontje, wat je precies kunt instellen hangt af van het desbetreffende veldtype.

Klik achter het logo veld op bovenstaande icoontje en stel de afbeeldingstijl in op thumbnail. De afbeelding hoeft nergens naar te linken.

Klik op bijwerken en daarna op opslaan(!) om je veranderingen door te voeren.

Meerdere weergaves

Als je goed kijkt zie je rechtsboven, onder het tab menu, twee linkjes staan: standaard en teaser.

We hebben zojuist de standaard weergave bewerkt, nu gaan we hetzelfde doen voor de teaser weergave. Hiermee geven we aan welke velden zichtbaar zijn als een factuur in een lijst wordt weergegeven. Een teaser weergave wordt meestal ingezet als een beknopte weergave met alleen de broodnodige informatie.

Klik op teaser waarna een zelfde soort pagina als net verschijnt. Sleep nu de omschrijving, het exclusief BTW bedrag en het Afbeeldingsveld onder verborgen.

Eventueel kun je de omschrijving ook zichtbaar houden. Kies je hiervoor dan stel je dit veld in als ingekorte tekst of samenvatting. Klik daarna op de bewerkknop en stel de lengte, het maximum aantal tekens, in op iets van 400.

Alle labels van zichtbare velden zet je ten slotte op inline. Sla daarna ook deze weergave op.

Uitbreiden

De weergave mogelijkheden kun je met modules uitbreiden. Velden worden op dit moment recht onder elkaar weergegeven maar met de Panels en/of Display Suite module zou je de layout eventueel nog kunnen veranderen, bijvoorbeeld in een linker en rechter column met het logo aan de rechterzijde, om maar iets te noemen.

Slot

Het is vast prachtig geworden, maar we kunnen het resultaat nog niet bekijken. We gaan daarom morgen eerst "dummy" content toevoegen om te testen of we tevreden kunnen zijn met wat we tot noch toe hebben gedaan.

Laatst gewijzigd op: